Gratis verzending bij 2 of meer Mysteryboxen!

De weg naar de overwinning EK 2024

De UEFA Euro 2024 is geëindigd met een meeslepende finale tussen Spanje en Engeland. Deze teams hebben zich door het toernooi geworsteld om de felbegeerde finaleplaats te bemachtigen. Kijk met ons mee naar hun weg naar de finale.

Spanje’s Weg naar de Finale

Groepsfase

Spanje begon hun campagne in Groep B en domineerde vanaf het begin en eindigde de groepsfase als enige team met 3 indrukwekkende overwinningen:

• Spanje 3-0 Kroatië: Een onmiskenbaar sterke start waarbij de Spaanse ploeg de wedstrijd controleerde en hun technische vaardigheden toonde. Álvaro Morata vond als eerste het net, gevolgd door een prachtig schot van Fabian Ruiz, en ten slotte bezegelde Dani Carvajal de score met een doeltreffend dad.
  • Spanje 1-0 Italië: Een krappe zege, maar genoeg om te laten zien dat Spanje ook in staat is een stevige verdediging hoofd te bieden. Het was Ferran Torres die met zijn snelle voetenwerk en scherpe afwerking door de Italiaanse verdediging sneed.
  • Spanje 1-0 Albanië: Wederom een efficiënte prestatie op het veld en Ferran Torres bewees andermaal zijn waarde voor het team met zijn beslissende doelpunt.

Knock-out Fase

De spanning nam toe toen Spanje zich door de Knock-out fase worstelde tegen niet de minste tegenstanders:

• Achtste Finale: Spanje 4-1 Georgië: Spanje liet zien waarom ze tot de favorieten behoorden met een dominante vertoning waarbij het talent van het hele team zichtbaar werd. Diverse aanvallende talenten kwamen naar voren, waaronder Dani Olmo die met zijn behendigheid wederom het verschil maakte en Mikel Oyarzabal die zijn naam op het scorebord zette.
  • Kwartfinale: Spanje 2-1 Duitsland (na verlenging): Een intense en niet aflatende strijd waarin beide teams tot het uiterste werden gedreven. Spanje bleef sterk en gefocust, wat resulteerde in een winnend doelpunt van Mikel Merino tijdens de adembenemende minuten van de extra tijd.
  • Halve Finale: Spanje 2-1 Frankrijk: Met een plek in de finale op het spel, liet Spanje hun vastberadenheid en kwaliteit als team zien. Álvaro Morata’s instinct voor het goal leverde een essentiële bijdrage, en toen Gavi, het jonge supertalent, de overwinning verzekerde met zijn doelpunt, barstte de vreugde los onder de Spaanse fans.

Dit verloop van de wedstrijden wees uit dat Spanje een gerespecteerde krachtpatser in internationaal voetbal blijft, gereed om elk podium waar ze op spelen naar een hoger niveau te tillen.

Engeland’s Weg naar de Finale

Groepsfase

In de spannende sfeer van internationaal voetbal lag de focus bij Groep C waar Engeland zijn positie bepaalde:

• Engeland 1-0 Servië: In een wedstrijd die tot de laatste momenten gelijk opging, was het Harry Kane die uiteindelijk zijn team naar een overwinning schoot met een onvergetelijke goal in de slotfase.
  • Engeland 1-1 Denemarken: Met een intense strijd over en weer, wist Engeland door een schitterend doelpunt van Phil Foden gelijk te maken, waardoor beide teams de punten moesten delen.
  • Engeland 0-0 Slovenië: Een match vol spanning waarbij elke ploeg zijn best deed om de winst te grijpen, resulteerde in een doelpuntloos gelijkspel ondanks verschillende pogingen aan beide zijden.

• Achtste Finale: Engeland 2-1 Slowakije (na verlenging): Het was een strijd van uithoudingsvermogen en wilskracht, maar doelpunten gescoord door Kane en Sterling zorgden ervoor dat Engeland zich staande hield in deze uitputtende verlenging en zo hun weg naar de volgende ronde kon vervolgen.
  • Kwartfinale: Engeland 1-1 Zwitserland (5-3 na strafschoppen): Na een aanslepende strijd gedurende de reguliere speeltijd, volgde een zenuwslopende penaltyreeks. Engeland toonde grinta en won de serie met 5-3, waarmee ze hun plaats veiligstelden in de halve finale.
  • Halve Finale: Engeland 2-1 Nederland: De emotionele rollercoaster ging door voor de Engelse fans toen Kane en Watkins de netten lieten trillen. Hun determinatie en vastberadenheid werden beloond met een ticket naar de felbegeerde finale, een prestatie die zonder twijfel herinnerd zal worden.

De Finale

De EK-finale van 2024 tussen Spanje en Engeland in het Olympiastadion te Berlijn was een zenuwslopende confrontatie die eindigde in een 2-1 overwinning voor Spanje. Deze finale gaat de boeken in als een van de meest meeslepende finales van het Europees Kampioenschap. Na een doelpuntloze eerste helft, barstte de strijd na de rust los met drie treffers en een meerdere grote kansen.

De Goals en Hoogtepunten

Spanje greep de voorsprong in de 55e minuut met een schitterende goal van Alvaro Morata, die een strakke voorzet van Dani Olmo vakkundig binnenschoot. Engeland, gewoonlijk terughoudend dit toernooi, sloeg terug door invaller Cole Palmer, die in de 78e minuut de gelijkmaker binnenschoot met een goed geplaatst afstandsschot. De doorslag kwam in de 85e minuut toen Mikel Oyarzabal, als wisselspeler, op aangeven van Marc Cucurella het winnende doelpunt binnen gleed. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef de spanning onverminderd; Unai Simon redde nog een kopbal van de lijn en Dani Olmo kopte een laatste poging weg, waarmee Spanje de overwinning veiligstelde.

Een Verdiende Kampioen

Spanje behaalde zijn vierde Europese titel en deed dit als eerste land . Onder leiding van Luis de la Fuente liet het team aanvallend, dynamisch voetbal zien, wat Spanje tot terechte kampioenen kroonde. Het Jonge talent Lamine Yamal en de ervaren Alvaro Morata waren sleutelspelers in deze zege. De EK-finale van 2024 zal in de boeken staan als uitzonderlijk memorabel en meeslepend. Spanje bevestigde hun overmacht in Europa.